Mindfulness met klanken

In groepen worden klankconcerten gegeven waarbij je wordt uitgenodigd om je aandacht te richten op de rijke en warme klanken van de klankinstrumenten. Je maakt een reis langs klankschalen, gong, oceandrum, rainstick en koshi’s. Je ervaart de resonantie van de klanken en zult merken dat dit in de plaats komt van het denken en je daardoor gemakkelijk kunt ontspannen en rust ervaart. Zie hieronder voor de agenda.


KLANKSCHALEN en YIN YOGA; 9 februari

Laat je energie stromen met yin yoga & klankschalen!
Kom op zaterdag 9 februari om 10.45 in de mooie Tuinzaal bij Zero-Point aan de Ceresstraat in Breda iets heel bijzonders beleven; een special van yin yoga & klank van Mariken en Irene. Het is een ochtend om jezelf heerlijk op te laden.
Ervaar de yin poses in een warm bad van natuurlijke klanken. Je aandacht wordt als vanzelf getrokken naar de klankschalen, gong en andere instrumenten, zodat je geest zich zal ontspannen. Doordat je langere tijd in yin poses blijft, werk je op je bindweefsel en kan de energie (prama/chi) stromen in je lichaam. De resonantie van de klanken zal dit proces versterken, vooral wanneer de klankschaal op je lichaam wordt geplaatst waardoor je de trillingen nog beter kan waarnemen.
Een extra element in de workshop is dat we reflecteren op wat JIJ in 2019 meer van wilt en dat zullen we verankeren met klank.
Deze special eindigt met een klankreis waarbij je weg kan dromen. Daarna drinken we een kop thee met een verantwoord hapje erbij.
De kosten voor deze prachtige ervaring zijn €35,- per persoon. Je kan je opgeven via het inschrijfformulier op https://www.nextdooryoga.nl/klankschalen-en-yin-yoga/ De reservering is na betaling definitief.
Het is gewenst om enige ervaring in yin yoga te hebben zodat de uitleg over de poses zo kort mogelijk kunnen zijn en je optimaal kan genieten van de klanken.
Dit is een samenwerking met Mariken Zbinden van Next Door Yoga. Next Door Yoga is gevestigd in Zero-point en er worden yoga lessen gegeven op een inspirerende, eerlijke, toegankelijke en leuke manier. De yoga lessen zijn voor iedereen geschikt, zowel voor ervaren als beginnende yogi’s.

MINDFULNESS & KLANK in HET KLOOSTER; vrijdagen 15 februari (VOL), 22 maart, 12 april, 17 mei en 14 juni

In de sfeervolle kapel van Het Klooster aan de Schorsmolenstraat 13 te Breda is er in het midden van de maand om 20.15 uur een workshop mindfulness & klank (onbetaald parkeren voor de deur mogelijk).

De workshop start met een ligconcert. Na een introductie word je geleid om lekker te liggen en de klanken te ervaren. Alleen de mooie klanken van klankschalen, (maar ook de gong, koshi’s en rain-stick) zijn te horen tijdens het ligconcert; er wordt dus verder niet gesproken of gezongen. Als je het prettig vindt dan wordt er ook even een klankschaal op je buik geplaatst zodat je de trilling van de schalen kan ervaren zoals bij een individuele klankmassage.

Na een kop thee met wat lekkers doen we een praktische mindfulness oefening. Iedere workshop is deze verschillend en zal je doen verwonderen. Door je ervaring te bespreken leert de hele groep!

De workshop start om 20.15 uur (binnenkomst dan niet meer mogelijk) en we sluiten af om 22.00 uur.  De zaal is open vanaf 20.00 uur en het is handig om een deken mee te nemen en een (hand)doek om op het matje en het kussen te leggen.
De kosten bedragen Euro 25,- per persoon. Het maximum aantal deelnemers per concert is 15 deelnemers en de minimale leeftijd is 18 jaar.

Je kunt je opgeven door een app te sturen naar Irene 06-81876351; je krijgt dan een bericht terug of er een plaats voor je vrij is. Daarna kun je je reservering definitief maken door te reageren op de Tikkie of door 25,- euro over te maken op NL24RABO0313757666 tnv Klankschaalontspanning ovv je naam en de datum van het klankconcert.

 

KLANK VOOR TWEE PERSONEN: een klankbad óf een totale klankbeleving

Hoe speciaal is het als de klanken voor jullie samen zijn?. Je ligt dichtbij de klankschalen zodat je nog beter de resonantie van de schalen kan voelen. Vooral als je (hoog)gevoelig bent is een klankbad aan te bevelen omdat je niet gestoord wordt door andere mensen. De schalen worden ook langer op je lichaam geplaatst. Zo ervaar je samen de verstillende werking van de verschillende klankinstrumenten én krijg je een korte innerlijke massage zoals in een klankmassage. Het klankbad wordt in een mooie praktijkruimte in Prinsenbeek gegeven. Het klankbad duurt ongeveer 75 minuten en kost voor 2 personen 95 euro.

Wil je naast het klankbad ook een diepte-ontspanning ervaren dan is een totale klankbeleving aan te bevelen.

Een klankbeleving bestaat uit een klankbad en daarna voor ieder een klankmassage (de ander kan dan achter een sfeervol scherm rustig meegenieten van de klanken onder het genot van een kop thee). Tussen het klankbad en de klankmassages drinken we een kop thee met iets verantwoord lekkers erbij.  De klankbeleving duurt ruim 3  uur en kost voor 2 personen 220 euro.

Neem ook vooral contact op als je met meerdere personen en een  zit- of ligconcert op locatie zou willen organiseren. Er wordt dan een offerte op maat gemaakt. 

 

 

 

Neem contact op