Mindfulness met klanken

In groepen worden klankconcerten en workshops gegeven waarin klank kan worden ervaren. De trillingen (resonantie) van de schalen zorgen voor harmonie in lichaam en geest waardoor je gemakkelijk kunt ontspannen en rust ervaart. Zie hieronder voor de agenda.


WORKSHOP KLANK & MINDFULNESS in HET KLOOSTER; vrijdagen 14 juni, 13 september, 18 oktober, 22 november en 20 december.

In de sfeervolle kapel van Het Klooster aan de Schorsmolenstraat 13 te Breda is er in het midden van de maand om 20.00 uur een workshop klank & mindfulness (onbetaald parkeren voor de deur mogelijk).

De workshop start en eindigt met een ligconcert. Na een introductie word je geleid om lekker te liggen en de klanken te ervaren. Alleen de mooie klanken van klankschalen, (maar ook de gong, koshi’s en rain-stick) zijn te horen tijdens het ligconcert; er wordt dus verder niet gesproken of gezongen. Als je het prettig vindt dan wordt er ook even een klankschaal op je buik geplaatst zodat je de trilling van de schalen kan ervaren zoals bij een individuele klankmassage.

Tussen de twee ligconcerten drinken we een kop thee met wat lekkers en doen we een praktische mindfulness oefening. Iedere workshop is verschillend en zal je doen verwonderen.

De zaal is open vanaf 20.00 uur en de workshop start om 20.15 uur (binnenkomst dan niet meer mogelijk). We sluiten af om 22.00 uur.  Het is handig om een deken mee te nemen en een (hand)doek om op het matje en het kussen te leggen. Voor sommigen is het meenemen van een rol/dekentje voor onder de knieën fijn om comfortabel te kunnen liggen.
De kosten bedragen Euro 25,- per persoon. Het maximum aantal deelnemers per concert is 15 deelnemers en de minimale leeftijd is 18 jaar.

Je kunt je opgeven door een app te sturen naar Irene 06-81876351; je krijgt dan een bericht terug of er een plaats voor je vrij is. Daarna kun je je reservering definitief maken door te reageren op een Rabo-betaalverzoek of door 25,- euro over te maken op NL24RABO0313757666 tnv Klankschaalontspanning ovv je naam en de datum van het klankconcert.

KLANK VOOR TWEE PERSONEN: een klankbad  

Hoe speciaal is het als de klanken voor jullie samen zijn?. Je ligt dichtbij de klankschalen zodat je nog beter de resonantie van de schalen kan voelen. Vooral als je (hoog)gevoelig bent is een klankbad aan te bevelen omdat je minder prikkels krijgt van andere mensen. De schalen worden ook langer op je lichaam geplaatst. Zo ervaar je samen de verstillende werking van de verschillende klankinstrumenten én krijg je een korte innerlijke massage zoals in een klankmassage. Het klankbad wordt in een mooie praktijkruimte in Prinsenbeek gegeven. Het klankbad duurt ongeveer een uur. We drinken ervoor en erna op het gemak een kop thee dus je mag hiervoor ongeveer twee uur inplannen. De kosten voor twee personen zijn 119 euro.  Een kadobon is ook te verkrijgen!

Neem ook vooral contact op als je met meerdere personen en een  zit- of ligconcert op locatie zou willen organiseren. Er wordt dan een offerte op maat gemaakt. 

Neem contact op