Mindfulness met klanken

In groepen worden klankconcerten en workshops gegeven waarin klank kan worden ervaren. De trillingen (resonantie) van de gong en klankschalen zorgen voor harmonie in lichaam en geest waardoor je gemakkelijk kunt ontspannen en rust ervaart. Zie hieronder voor de agenda.


WORKSHOP KLANKSCHALEN in HET KLOOSTER; vrijdagen 13 september, 18 oktober, 22 november en 20 december.

In de sfeervolle kapel van Het Klooster aan de Schorsmolenstraat 13 te Breda kan je in de workshop “Klankschalen” kennis maken met klankschalen. Eerst door te ervaren wat het met je doet en ook door zelf klankschalen aan te slaan. We doen daarbij een aantal praktische oefeningen die je thuis ook kunt toepassen. Als er een klankschaal bij zit die je raakt is het mogelijk om deze aan te schaffen (prijzen van 30- 80 euro). De workshop eindigt met een ligconcert waarbij je kunt baden in klank en helemaal kunt ontspannen. 

De kapel is open vanaf 20.00 uur en de workshop start om 20.15 uur (binnenkomst dan niet meer mogelijk). We sluiten af om 22.00 uur.  Het is handig om een deken mee te nemen en een (hand)doek om op het matje en het kussen te leggen. Voor sommigen is het meenemen van een rol/dekentje voor onder de knieën fijn om comfortabel te kunnen liggen.
De kosten bedragen Euro 25,- per persoon. (onbetaald parkeren voor de deur mogelijk).

Je kunt je opgeven door een app te sturen naar Irene 06-81876351; je krijgt dan een bericht terug of er een plaats voor je vrij is. Daarna kun je je reservering definitief maken door te reageren op een Rabo-betaalverzoek of door 25,- euro over te maken op NL24RABO0313757666 tnv Klankschaalontspanning ovv je naam en de datum van de workshop.

KLANKSCHAALMEDITATIE in CENTRUM YOUR LIFE YOUR ENERGY; dinsdagen 3 september, 1 oktober, 5 november en 3 december

Eén zijn met de klank. Door je aandacht te richten op de rijke en warme klanken van de klankinstrumenten word je als vanzelf uit het denken gehaald en je ervaart rust en ruimte. Je maakt een reis langs klankschalen, gong, oceandrum, rainstick en koshi’s.
Je kan daarbij ook de resonantie van de klankschalen ervaren zoals bij een individuele klankmassage. De klankmeditatie start om 20.15 en wordt gehouden in de mooie ruimte van Your life your energy achter Groenstraat 14 (aan het parkeerterrein) in Prinsenbeek. De ruimte is open vanaf 20.00. We doen de meditatie zittend; je kan daarvoor een meditatiekussen meenemen of plaatsnemen op een stoel. We eindigen om 21.15 met een kop thee.
De kosten bedragen 15,00 per persoon en je kunt je via het inschrijfformulier van Your life your energy opgeven: https://www.yourlifeyourenergy.nl/inschrijfformulier/ en dan kiezen voor klankschaalmeditatie.

KLANK VOOR TWEE PERSONEN: een klankbad  

Hoe speciaal is het als de klanken voor jullie samen zijn?. Je ligt dichtbij de klankschalen zodat je nog beter de resonantie van de gong en klankschalen kan voelen. Vooral als je (hoog)gevoelig bent is een klankbad aan te bevelen omdat je minder prikkels krijgt van andere mensen. De schalen worden ook langer op je lichaam geplaatst. Zo ervaar je samen de verstillende werking van de verschillende klankinstrumenten én krijg je een korte innerlijke massage zoals in een klankmassage. Het klankbad wordt in een mooie praktijkruimte in Prinsenbeek gegeven. Het klankbad duurt ongeveer een uur. We drinken ervoor en erna op het gemak een kop thee dus je mag hiervoor ongeveer twee uur inplannen. De kosten voor twee personen zijn 119 euro.  Een kadobon is ook te verkrijgen!

Neem ook vooral contact op als je met meerdere personen en een  zit- of ligconcert op locatie zou willen organiseren. Er wordt dan een offerte op maat gemaakt. 

Neem contact op