Mindfulness met klanken

In groepen worden klankconcerten gegeven waarbij je wordt uitgenodigd om je aandacht te richten op de rijke en warme klanken van de klankinstrumenten. Je maakt een reis langs klankschalen, gong, oceandrum, rainstick en koshi’s. Je ervaart de resonantie van de klanken en zult merken dat dit in de plaats komt van het denken en je daardoor gemakkelijk kunt ontspannen en rust ervaart. Zie hieronder voor de agenda.

Na een introductie word je geleid om lekker te liggen en de klanken te ervaren. Alleen de mooie klanken van de instrumenten zijn te horen tijdens het ligconcert; er wordt dus verder niet gesproken of gezongen. Als de groep niet te groot is kunnen de klankschalen ook even op het lichaam worden geplaatst als je dat prettig vindt.

Voor 2 personen is het mogelijk een privéklankbad te ervaren waarbij de klankschalen langere tijd op je lichaam worden geplaatst. Zo ervaar je de verstillende werking van de verschillende klankinstrumenten én je lichaam wordt innerlijk gemasseerd omdat de klankschalen een langere tijd op je lichaam worden geplaatst.
Het klankbad wordt in de praktijkruimte in Prinsenbeek gegeven.
Het klankbad duurt ongeveer 75 minuten en kost voor 2 personen 65 euro.


AGENDA

Donderdag 22 november  Mini-retraite in de Nispenhoeve in Prinsenbeek

In de mini-retraite kun je ervaren dat wanneer je je aandacht richt er even geen gedachten zijn; het voelt dan licht en ruim.
In de sfeervolle Vlaamse Schuur achter boerderij ‘De Nispenhoeve’ te Prinsenbeek (nabij Breda) kun je het volgende beleven:

In onderdeel 1 ervaar je een warm bad van natuurlijke klanken waarbij je gemakkelijk kunt ontspannen. De resonantie (trillingen) van de klankschalen en de gong is weldadig en helend. Je ervaart rust en ruimte omdat je geest zich kan ontspannen en uit het denken wordt gehaald.

In onderdeel 2 kun je napraten en -genieten van een vitaal vegetarisch menu waarbij we eten met aandacht en er wordt verteld over de vegetarische keuken. Dit diner bereidt u samen onder leiding van chef-kok Jacques Spijkers van Culinart. Bij het diner serveren we bijpassende thee.

Dit gehele arrangement wordt aangeboden voor een introductieprijs van €65.

Programma voor maximaal 16 personen:
17.15 inloop
17.30 welkom met een heerlijke heldere vegetarische soep
18.15 klankligconcert (matjes en dekens zijn aanwezig)
19.15 vegetarisch diner
21.30 afsluiting

U kunt reserveren voor 6 okt via https://culinart.nl/event/mini-retraite-klankligconcert-japans/ of

voor 22 nov via https://culinart.nl/event/mini-retraite-klankligconcert-japans-copy/

Neem ook vooral contact op als je een  zit- of ligconcert op locatie zou willen organiseren. Er wordt dan een offerte op maat gemaakt. 

 

 

Neem contact op