Klankschaalmassage

In deze ontspanningsmassage worden klankschalen op en naast je geklede lichaam geplaatst en ritmisch aangeslagen. Door het aanslaan van de klankschalen ontstaat er een mooie natuurlijke klank maar nog belangrijker is de trilling die je ervaart.  De trillingen van de klankschalen zorgen namelijk voor een goede prikkeloverdracht in je lichaam waardoor spierspanningen en energiebokkades kunnen worden opgelost.

Daarbij ontstaat tijdens een klankschaalmassage een atmosfeer van zekerheid en geborgenheid waarin het mogelijk wordt los te laten o.a. stress, angsten, zorgen en twijfel, die negatief op onze gezondheid werken.

Het stelt je in staat om weer in contact te komen met onze behoeften en onze “innerlijke wijsheid”. We ervaren ons lichaam in een weldadig gevoel – nemen het misschien sinds langere tijd weer echt bewust waar. De vaak malende gedachten komen tot rust en onze ziel ervaart ruimte voor ontplooiing.

De behandeling

Als natuurgeneeskundige therapeut werk ik vanuit de 5 natuurgerichte principes die door beroepsvereniging BATC zijn geïntroduceerd. Te weten: energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en bewustwording.

Heb je last van:
– stressklachten;
– slecht slapen;
– piekeren;
– geen energie hebben;
– niet goed in je vel zitten.

En wil je je weer lichter voelen; gaan stralen, je creatiever worden en weer mogelijkheden zien?.
Na 5 consulten voel je zeker de verbetering omdat je handvatten krijgt om anders te denken en energieblokkades worden weggeruimd.

Deze werkwijze zorgt ervoor dat je op een holistische wijze wordt benaderd. Dit betekend dat alle aspecten van je lichaam worden meegenomen in de analyse en afhankelijk van je situatie kunnen verschillende methodes worden gehanteerd om je te helpen.

De klankmassage kan zeer goed worden ingezet om de energie, prikkeloverdracht en drainage van het lichaam te verhogen. Daarna kan er mindfulness en voedingsadviezen worden ingezet om ook je lichaam optimaal te laten functioneren.

Een consult duurt 75 minuten (inclusief voor- en nagesprek) en kost  65 euro. Wanneer u aanvullend verzekerd bent kan deze vorm van natuurgeneeskundige therapie (volgens de vijf natuurgerichte principes) worden vergoed (aangesloten bij beroepsvereniging BATC). Het is aan te bevelen om je aanvullende verzekering goed te bekijken of natuurgerichte consulten worden vergoed. 

Een mooie kadobon voor een klankmassage, een klankschaal of een workshop  is ook te verkrijgen.

De behandeling vindt plaats in de sfeervolle ruimte van centrum Your life your energy achter de Groenstraat 14 in Prinsenbeek. Het centrum is gelegen aan een parkeerterrein en is te bereiken door de 1e straat rechts te nemen na het Kruitvat in de Groenstraat. Fijn om je te ontmoeten; neem contact op voor een afspraak.

Betalen 

Betalen kan op de volgende manieren:  1. contant; 2. via Tikkie geef van te voren je 06 nr door en ik stuur je een betaalverzoek die je vooraf of net na de behandeling kan accoderen of 3. je kunt het vooraf overmaken naar Klankschaalontspanning ovv je naam en datum behandeling NL24RABO0313757666.


Voor wie

De klankmassage is geschikt voor iedereen die:

  • een toestand van diepe ontspanning wilt bereiken;
  • lichamelijke en geestelijke blokkades wilt oplossen;
  • stress-symptomen wilt verminderen;
  • intuïtie en creativiteit wilt bevorderen;
  • wilt oefenen met het laten gaan van gedachten.

De klankmassage is minder geschikt:

  • bij een zwangerschap;
  • indien je onder behandeling van een psychiater bent en niet stabiel bent;
  • bij hartproblemen zoals hartritme-stoornissen of een pacemaker;
  • indien je kortgeleden bent geopereerd.

Werking van klankschalen

Met hun rijkdom aan frequenties en zachte trillingen zorgen de klanken voor harmonie in alle cellen. De werking is gebaseerd op natuurkundige wetten: laat je bijvoorbeeld een steen in het water vallen dan ontstaan er golfjes die zich over het hele water verspreiden. Zo wordt elke watermolecuul zowel horizontaal als verticaal in beweging gezet. Tijdens een klankmassage gebeurt er als het ware hetzelfde met ons lichaam dat voor circa 80% uit water bestaat. De trillingen zorgen voor resonantie in de structuur van de cellen. De vibraties kunnen ook invloed hebben op de hersengolven; die dan een evenwichtiger patroon gaan volgen. Het bewustzijn en het denkvermogen worden helderder en overzichtelijker.

De trillingen van de klankschalen zorgen voor een goede prikkeloverdracht in je lichaam. De prikkeloverdracht komt tot stand in je zenuwstelsel. Deze fungeert als telefoonverbinding tussen je hersenen en de rest van je lichaam.  Als de prikkeloverdracht niet goed functioneert worden signalen aan delen van je lichaam niet goed doorgegeven. Dit kan ervoor zorgen dat het lichaam onvoldoende voedingsstoffen opneemt en ook geen emotionele ballast meer kan verwerken.

De klanken en vibraties dringen op verscheidene niveaus diep in een mens door: lichamelijk, emotioneel en geestelijk. Onderzoek heeft uitgewezen dat door een klankmassage het stressniveau van mensen daalt.

De klankmassage die ik geef is ontwikkeld door de Duitse pedagoog en ingenieur Peter Hess en biedt veel mogelijkheden om de massage specifiek op de wensen van het individu af te stemmen.

Klankschaal kopen?

Via een importeur in Nederland heb ik diverse kwaliteitsschalen ingekocht.  De klank is geweldig en geeft je de gelegenheid om thuis een speciaal moment voor jezelf te creëren zodat je meer rust en ruimte kan ervaren. De prijzen zijn afhankelijk van het gewicht en liggen tussen de 50 en de 100 euro. Kom de klanken ervaren! We kunnen samen een klankschaal voor je uitzoeken op afspraak en/of kom op vrijdag 10 mei van 13.00 tot 16.00 uur naar de open middag in het centrum van Your life your energy in Prinsenbeek (gelegen achter Groenstraat 14 en aan een parkeerterrein). Ook voor edelstenen, cadeau-bonnen, kloppers en kussentjes ben je van harte welkom.


Gratis kennismakingsgesprek

Uw naam

 

Uw telefoonnummer

 


Neem contact op

www.peter-hess-institut.de
www.klankpraktijk.nl