Irene

Muziek en geluiden; het brengt me een vrolijk gevoel maar het kan me ook een onrustig gevoel geven. Ik ben daar altijd al gevoelig voor geweest. Maar toen ik in 2016 een klankschaal van dichtbij hoorde… was er verstilling en innerlijke vrede; mijn energie ging ervan stromen en ik wist dat ik hiermee verder wilde. 

Dat ik geraakt ben door klank heeft alles te maken met mijn zoektocht naar geluk. In 1992 is mijn moeder, Cilia, overleden. Vanaf die tijd ben ik bezig met vragen als: wat is geluk? en waar gaat het nu eigenlijk om in dit leven? Gelukkig kwam de school van Praktische filosofie en Spiritualiteit op mijn pad. Ik heb daar leren mediteren en ben er al jarenlang student en ook tutor. Door de studie en meditatie ben ik gevoeliger geworden. De harmonische klanken van een klankschaal en gong voel ik in iedere vezel van mijn lichaam en het is heerlijk om daarin te verblijven; al is het maar voor even.  

Ik weet nu dat als ik bewust ben niet zomaar wordt meegetrokken in onrust of spanningen. Dit geeft me vertrouwen en een vrij gevoel. Ik wil meer mensen inspireren om via meditatie(oefeningen) meer geluk te ervaren. Via retraites, klankconcerten, workshops en meditatielessen wil ik je graag uitnodigen om te vertragen, letterlijk te ontspannen en meer zicht te krijgen op hoe je je gedachten kunt beïnvloeden. 

Mijn opleiding tot klanktherapeut heb ik gevolgd bij de Nederlandse Peter Hess opleiding (Klankkleur). Daarnaast hebt ik training aandachtgerichte therapie- mindfulness gevolgd bij CIVAS. 

Neem contact op